
İYTE Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 1992 yılında kurulmuş ve İYTE’nin bilimsel araştırma öncelikli bakış açısı doğrultusunda 1994’te ilk olarak yüksek lisans programını başlatmıştır. 1999 yılında ise lisans programı açılmıştır. Eğitim dili İngilizce olan bölümümüzde, öğrencilerin istedikleri alanlarda uzmanlaşarak mezun olmalarına imkan sağlayan seçmeli ders ağırlıklı bir eğitim planı uygulanmaktadır. İYTE kampüsü içerisindeki teknoloji geliştirme bölgesi Teknopark İzmir’de yer alan şirketler ağırlıklı olarak bilişim sektöründedir ve bölümümüz gerek eğitim programını güncel tutma gerekse öğrencilere staj ve iş olanakları sağlama açısından bu şirketlerle yakın iletişim halindedir.
Sayılarla İYTE CENG
YKS 2021
Yıllara göre başarı sıralamaları
- Taban
- Tavan
Öğrenci dağılımı
- Erkek
- Kadın
Mezunlarımızdan Başarı Hikayeleri
Akademik
Sektörel
Önemli Bilgiler
Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün “Yan Dal Programı” vardır.
MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği)
EUR-ACE (European Accredited Engineering Program)
Erasmus Anlaşmalı Ülkeler;
Almanya, İsveç, Fransa, Çekya, Estonya, Hırvatistan
- Küresel Gösterimler ve Anlamsal Betimleyiciler Ile Güçlendirilmiş Panoramik Imge Tabanlı Konumlandırma (TÜBİTAK ARDEB 1001)
- FTGPGPU – Grafik İşlemcisinde Genel Amaçlı Hesaplama (GPGPU) için Donanım Hata Toleransı Analizi (TÜBİTAK ARDEB 3501)
- Gizli Parmak İzlerinin Sentetik Üretimi (TÜBİTAK UİDB 2515)
- Çevik Yazılım Ürün Hatları için Olay Sıra Çizge Tabanlı Test Üretim Yöntemi Geliştirilmesi (TÜBİTAK ARDEB 1001)
- Tarihi Kaynakların Üzerinde Veri Analizi ve Görselleştirme Teknikleri Uygulaması (BAP)
- DFIS- Çoklu Destek Eşiklerinde Dinamik Sık Kümeler Madenciliği ve Gizleme Platformu (TÜBİTAK ARDEB 3501)
- Haber Zincirlerinde Tutarlılık ve Güvenilirlik Değerlendirmesi (TÜBİTAK ARDEB 3501)
- Fotokapan fotoğraflarında bazı hayvan türlerinin tespiti (TÜBİTAK ARDEB 1001)
Kampüs içerisindeki Teknopark İzmir’de yerli ve yabancı farklı ölçeklerde yazılım firmalarının olması, öğrencilerimize kısa zamanda değerli iş deneyimleri edinme fırsatı sunmaktadır. Kurulan iş birlikleri ile mezunlarımızın yüksek eğitim kalitesi ile iş hayatına başlaması sağlanmaktadır. Bu amaçla, öğrencilerimizin 3. sınıfta yaz dönemini kapsayacak uzun süreli staj, son sınıfta yarı zamanlı çalışma ve bitirme projelerini firmaların ürün projeleri olarak yapma olanakları bulunmaktadır.
Mezunlarımız finans kurumlarında, savunma endüstrisi ile iş birliği içinde çalışan firmalarda, her türlü yazılım ve donanım üretimi işinde, tıbbi yazılım endüstrisinde başta olmak üzere 21. yüzyılın hemen her iş kolunda çalışmaktadırlar. Girişimci desteği alarak kendi işlerini de kurabilmektedirler.
Yahoo (ABD), Vodafone, Garanti Teknoloji, Thunderhead.com (Londra), Havelsan, Vestel, TÜBİTAK BİLGEM, Cryptzone (İsveç), IBM Türkiye, Milan Üniversitesi, BİMAR-Arkas, ODTÜ, Alcatel-Lucent, THY, Michigan Teknik Üniversitesi, Ericsson, Türkiye İş Bankası, NETAŞ, Turkcell Teknoloji