Dr. Öğretim Üyesi Nesli Erdoğmuş’un “Parmak İzlerinde Yönelim Kestirimi için “Sınıflandırma ile Regresyon”” isimli çalışması TÜBİTAK 1002 Programı kapsamında 12 aylık proje desteği almıştır. Kendisini kutlar, başarılarının devamını dileriz.
Kısa tanıtım:
Biyometrik tanıma, bireyleri yüz, ses, yürüyüş gibi ayırt edici olabilen anatomik ya da davranışsal özellikleri sayesinde tanımayı hedefler. Bu özellikler arasında parmak izi, toplum içinde kabul edilirliği, kişiye özel ve gizli kalabilme özelliği ve yaşlanmaya karşı direnç göstermesi ile öne çıkmaktadır. İzleri daha görünür kılma, öznitelik çıkarma, örüntü tipi sınıflandırma, dizinleme ve eşleştirme işlemleri için büyük öneme sahip olan parmak izi yönelim bilgisi ise, parmak izi kimliklendirmede bu açıdan önemli bir role sahiptir. Kabul edilen projede, parmak izi yönelimlerini daha düşük hata ile ve daha kısa sürede kestirebilen bir derin sinir ağı elde etmek için, hangi ayrıklaştırma, sınıf etiketleme, kodlama yöntemlerinin, farklı görevler için hangi kayıp fonksiyonlarının ve ne tür bir ağ modelinin seçilmesi gerektiği ve bu ağın eğitimi için elimizde bulunan veri kümesinin nasıl genişletilebileceği sorularına cevap aranacaktır.
İlgili bursiyer ilanı:
Projede çalışmak üzere lisans bursiyeri (3. / 4. sınıf) aranmaktadır. Adayların bilimsel araştırma merakına, proje gerekliliklerini yerine getirebilmeleri için çaba / zaman sarfetme isteğine ve makina öğrenmesi, bilgisayarla görü, biyometri alanlarında akademik ilgiye sahip olmaları beklenmektedir. Burs miktarı aylık 1650 TL, çalışma süresi 12 aydır. Bursiyerlerden bilimsel yayın okuma, kodlama ve deney analizlerinin yürütülmesi konularında görev almaları beklenmektedir.
Başvurular (en fazla 1 sayfa uzunluğunda, geçmiş deneyimlerinizi ve motivasyonunuzu açıklayan mektup, pdf dosyası olarak ) 07 Ekim 2022’e kadar neslierdogmus@iyte.edu.tr e-posta adresine gönderilmelidir. Yüzyüze görüşmeler 11/12 Ekim 2022 tarihlerinde yapılacaktır. Çalışma başlangıcı tahmini Kasım 2022 olarak öngörülmektedir.